ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО СТАРИЦЕ ИЗ АПАТИНА Окривљеном младићу прети доживотни затвор

Суђење двадесетосмогодишњем П. Б. из Апатина, који се терети да је почетком марта усмртио суграђанку Босиљку М. (83), почело је пред Вишим судом у Сомбору.
a
Фото: Кућа у којој се догодио злочин (Приватна архива)

На почетку главног претреса изложена је оптужница, а у оквиру доказног поступка саслушани су П. Б., који се терети за кривично дело тешко убиство, као и сведок оштећени Ј. М., вештак специјалиста неуропсихијатрије и судске психијатрије, вештак специјалиста судске медицине и вештак молекуларни биолог са НЦКФ, Одељења ДНК вештачења Београд, али и сведоци М. Ј., Ј. И. и Ж. Г.

Наредни главни претрес заказан је за 16. јануар, када би требало да буду саслушани сведок Д. Н. и вештак из области неуропсихијатрије из Специјалне затворске болнице у Београду.

Иначе, окривљени се од хапшења налази иза решетака, а притвор му је последњи пут продужен до 9. децембра због постојања особитих околности које указују да би боравком на слободи у кратком временском периоду могао поновити кривично дело које му се ставља на терет. Притвор му је продужен и из разлога што постоји основана сумња да је окривљени лишио живота оштећену из користољубља, као и на свиреп и подмукао начин, задајући јој вишу убода ножем по телу ,од којих је она задобила 15 убодних и секотних рана и од којих повреда је ошетећена преминула, при чему је трпела болове јаког интезитета и јаке психичке патње. П. Б. остаје иза решетака и због сумње да је починио тешко убиство за које је запрећена затворска казна од најмање 10 година или доживотни затвор, као и због узнемирења јавности.

Фото: pixabay.com

Беживотно тело Босиљке М. пронађено је 6. марта у јутарњим часовима у породичној кући у Апатину, а за њено убиство осумњичен је П. Б., школски друг њене унуке. Према речима комшија, крваво тело бака Босиљке, прекривено ћебадима, пронашла је комшиница са којом је иначе бака редовно пила кафу, а на месту злочина пронађен је и нож којим је почињено убиство.

Према незваничним информацијама, П. Б. је идентификован на основу ДНК трагова, а откривено је и да је до куће жртве дошао црвеним пунтом, с којим се удаљио с места злочина. Код ухапшеног у кући, наводно, нађени су крвава дуксерица и фармерке, али и обућа које је користио приликом злочина.

Бака Босиљку комшије описују као крхку, полуслепу, али бистру старицу која је имала врло тежак живот, посебно последњу деценију, у којој је изгубила најрођеније, сина, супруга и снају. Остала јој је само унука с којом је живела.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести