ЕР СРБИЈА ОТВАРА НОВЕ ЛИНИЈЕ Стижу и два нова авиона

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали најавио је данас, на Копаоник бизнис форуму, да је у току набавка два нова широкотрупна авиона за Ер Србију, од којих ће један стићи у јулу, а други у септембру.
Er Srbija Promo
Фото: Ер Србија промо

- Отварамо одмах линије за Гуангџоу и Шангај. Имамо три линије за Кину, имамо две линије за САД, при чему разматрамо још једну, а то је за Мајами - рекао је Мали.

Истакао је да национална авио-компанија једне мале Србије лети и на исток и на запад.

Министар Мали је додао да је циљ да се отворе нова тржишта и да је зато потписан и споразум о слободној трговини са Народном Републиком Кином.

- То је огромна извозна шанса за Србију. Морамо да отварамо нова тржишта, морамо да будемо свесни тенденција и трендова раста. Иде 'shift' ка Азији, прихватили ми то или не, иако нам је Европска унија и даље доминантан трговински партнер. Дакле, те ствари морамо да имамо у виду - навео је Мали. Министар финансија је нагласио да Србија коначно побеђује у ономе у чему никада пре није побеђивала, а то је економија.

- Ми ћемо одговорном економском политиком наставити да се бавимо и у будућности, хоћемо да подигнемо животни стандард, како смо и обећали, до 2027. године, али хоћемо да нам Србија потпуно другачије изгледа са новим ауто-путевима, новим брзим пругама, новим болницама, школама, вртићима, свим оним што мења Србију и што све нас овде треба да учини поносним - поручио је Мали.

Курир.рс

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести