МИНИСТАРКА ГРУЈИЧИЋ О ТРОВАЊУ ДЕЦЕ У БЕОГРАДУ Организатор је МОРАО да провери личне карте гостију на улазу у клуб

Пре четири дана, укупно 33 деце довезено из београдског ноћног клуба на ВМА због тровања алкохолом.
danica grujicic YT
Фото: Youtube Printscreen

Њих 12 је било у најтежем стању алкохолисаности. Међу њима је било млађих од 15 година, и то са чак до 2,8 промила алкохола у крви.

Министарка здравља Даница Грујичић рекла је за Блиц ТВ да то, према њеним сазнањима, нису деца која су се дрогирала.

Како је мени рекао начелник ВМА, 28-оро њих се обратило, само двоје је било одраслих, сви остали су били малолетници. 12-оро је задржано на лечењу, што значи да су имали тешко тровање етанолом. Значи, није било ту никаквих других психоактивних супстанција, то нису деца која су се дрогирала. Постојала је прича да им неко увалио шпиритус, изгледа да је уствари неко медицински алкохол сипао у ту флашу, објаснила је министарка Грујичић.

Истакла је и да сматра одговорним за овај догађај организатора који је морао, у крајњем случају, на улазу у клуб да провери личне карте гостију.

Лично сматрам одговорним организатора, који је морао, у крајњем случају, морао на улазу клуба да провери личне карте. Да ли се то ради, колико се то поштује, како контролу направити, то је сад нешто што прелази Министарство здравља. Мислим да тај организатор треба да заврши у затвору, а тај клуб да се затвори. Мозак наше деце је највеће благо наше земље, не треба да доводе себе у овакве ситуације. Они су отишли у Токсиколошки центар ЦМА, где се и бојни отрови лече. Знате, нису они отишли само онако, него су дошли тамо где се лече тешке интоксикације, каже министарка.

Дневник/Блиц 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести