ОБНОВА КЛИНИКА У ОБЈЕКТИМА СТАРИМ ВИШЕ ОД ВЕКА до краја године у КЦВ

НОВИ САД: У наредном периоду предвиђена је обнова четири зграде у комплексу Клиничког центра Војводине, старих више од 100 година, за шта ће Покрајина издвојити око 1,42 милијарде динара, тачније 1.423.750.000 (без ПДВ-а).
k
Фото: Klinika za očne bolesti

Управа за капитална улагања расписала је два тендера за реконструкцију објеката означених бројевима 5 и 11, као и доградњу, адаптацију, санацију, реконструкцију и енергетску санацију објеката 10 и 12.

Велика улагања у унапређење здравствене заштите и обнову више клиника у оквиру КЦВ-а, још у мају је најавио председник покрајинске владе Игор Мировић који је тада рекао да је опредељено 1,3 милијарде динара, преко Управе за капитална улагања. Он је том приликом истакао и да простор у тим клиникама није примерен лечењу пацијената.

У згради  5 (Су+П+1+Пк ), чија је комплетна реконструкција планирана, смештене су Клиника за урологију, Клиника за максилофацијалну и оралну хирургију, Клиника за пластичну и реконструктивну хирургију и Лабораторијско одељење за нуклеарну медицину, док се у објекту 11 (П+1) налази Клиника за нефрологију и клиничку имунологију, одељење за хемодијализу са операционим блоком на првом спрату. Процењена вредност те јавне набавке је 685 милиона динара, а понуде се подносе до 24. августа.

Фото: Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju

У тендерској документацији је наведено да је максимални рок за завршетак свих радова 540 календарских дана, од увођења извођача у посао. Имајући у виду све рокове, као и временски период за увођење одабраних извођача у посао, реконструкција би могла да почне до краја године.

У објектима у тендерској документацији означеним бројевима 10 (П+2) и 12 (Су+П+1) налазе се Клиника за очне болести и Клиника за ОРЛ и хирургију главе и врата, а реч је у суштини о једној грађевини. Процењена вредност инвестиције је готово 739 милиона динара (738.750.000), односно толико ће коштати доградња, адаптација, санација, реконструкција  и енергетска санација две клинике. Рок за завршетак радова не може бити дужи од 18 месеци (540 дана) календарских дана, а извођачи понуде могу доставити до 31. јула.

Ј. Вукашиновић

Фото: Дневник и КЦВ

EUR/RSD 117.0759
Најновије вести