Обична акција Комерцијалне банке узлетела 10 посто

БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе снажно су порасли данас, вођени скоком цене обичне акције Комерцијалне банке од вртоглавих 10 процената, али је инвестициона активност оштро пала у односу на среду.
beogradska berza
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, ilustracija)

Укупан промет на трговању износио је 1,4 милиона динара (око 12,2 хиљаде евра).

Индекс БЕЛЕКС 15 је забележио добитак од чак 2,2 одсто, закључивши трговање на нивоу од 828,46 поена, а БЕЛЕКСлајн је напредовао за 1,3 процента на 1.702,79 поена.

Највише се трговало акцијама Нафтне индустрије Србије, које су оствариле промет од 0,6 милиона динара по цени од 616 динара, за 0,3 процента нижој него претходног дана.

Обична акција Комерцијалне банке је скочила за 10 одсто на 4.400 динара и испрометована је у износу од приближно 0, 5 милиона динара, а висок раст вредности је регистровало и "Дунав осигурање", чије су акције порасле за 8,1 проценат на 2.400 динара, уз симболичан износ трговања.

Деонице осталих компанија такође су имале слабу реализацију како на Опен маркету, тако и на Мултилатералној трговинској платформи.

Учешће страних инвеститора у укупном промету на тржишту акција било је занемарљиво.

На Берзи је трговано и државним дужничким хартијама деноминованим у еврима, које су забележиле укупан промет од 86,7 хиљада динара (нешто више од 700 евра) у подједнаким појединачним износима, а половину промета су реализовали страни инвеститори.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести