БРНАБИЋ У КРУШЕВЦУ ПОЛОЖИЛА КАМЕН ТЕМЕЉАЦ Научно - технолошки парк вредан 16 милиона евра биће завршен 2025.

КРУШЕВАЦ: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас приликом полагања камена темељца за Регионални научно-технолошки парк у Крушевцу да ће у тај пројекат бити уложено 16 милиона евра, а да ће радови бити завршени у октобру 2025. године.
с
Фото: ФОТО ТАНЈУГ/ ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ/ ПЕЂА ВУЧКОВИЋ/ нр

Она је честитала Крушевцу и Крушевљанима што тиме практично стају у ред градова као што су Београд, Нови Сад, Чачак, Ниш, Крагујевац, који ће имати научно-технолошки парк.

"На Крушевцу је можда још већа обавеза и још већа одговорност, а то је да ово буде регионални центар за напредне технологије, за напредну индустрију, за читав развојни округ па и шире", поручила је Брнабић.

Она је истакла је да је у Крушевцу била на Видовдан 2021, на молбу тадашњег градоначелника Братислава Гашића и да се тада родила идеја о Регионалном НТП у Крушевцу чија је изградња почела за само две и по године.

"То је некада за Србију било незамисливо, а данас је стандард. Србија нема времена за губљење, зато што морамо сваки дан да урадимо нешто, да остваримо све оне потенцијале које Србија има, а има их још много", поручила је Брнабић.

Она је додала да је за две и по године завршено пројектовање, да су нашли финансирање, потписали уговор о финансирању с Еуропском банком за обнову и развој која даје најповољније могуће кредите, а да је затим све то ратификовано у Скупштини, расписан тендер, изабрана најбоља понуда и кренуло се у изградњу. "Увек је важан дан када почињете нешто ново. А ми сада почињемо да градимо још један од оних пројеката које смо обећали читавој Србији и целом нашем народу у оквиру програма Србија 2027 - Скок у будућност. Многи су мислили када смо представили тај План да су то само бајке, маштарије, да није могуће све то урадити за четири године. Али видите да се ради и видите да сваки дан почињемо или настављамо неки од тих пројеката", рекла је премијерка.

Додала је да је сигурна да ће све што је обећано бити испуњено до краја 2027. године и да ће се тиме обезбедити да се у Србији још додатно боље и квалитетније живи. "сигурна сам да ћемо постићи циљ да просечна плата у Србије буде макар 1.400 евра, а да просечна пензија и минималац буде најмање 650 евра. А да бисмо тај циљ постигли, морамо да урадимо све оне пројекте које смо обећавали. И ово је један од важних пројеката које морамо да урадимо да бисмо достигли циљеве које смо обећали нашој земљи и нашем народу", рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести