Чадеж позвао српске привреднике на сајам у Дyбаију

БЕОГРАД: Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж позвао је данас компаније из Србије да учествују на светској изложби "EXPO 2020 - Дубаи“ и представе своје пословање, производе и услуге.
dubai
Фото: pixabay.com

Изложба се одржава од октобра ове до краја марта следеће године у Дубаију под слоганом "Повезивање умова, стварање будућности“ (Connecting minds. Creating the future).

Како се наводи у саопштењу ПКС-а, Чадеж је након обиласка изградње националног павиљона Србије и састанка са Халидом Шарафом, директором бизнис програма "Експо Дубаи“, захвалио Влади Србије што је омогућила повољне услове боравка и бесплатан авио-превоз свим домаћим привредницима током трајања Светске изложбе у Дубаију.

"Овде ће бити 190 земаља са својим павиљонима. Сваки бизнисмен из било ког краја света имаће прилику да види баш ваш производ, баш вашу услугу. Влада Србије је омогућила долазак привредника овде, без великих трошкова. То је велика ствар за наше компаније које данас, у овим кризним временима, и те како воде рачуна о свим трошковима. Хвала влади на томе“, изјавио је Чадеж.

Председник ПКС похвалио је радове на изградњи Националног павиљона Србије, за које је истакао да су импресивни, и навео да ће захваљујући подршци Владе Србије производи и услуге српских компанија бити представљени тржишту целог света.

Чадеж је домаћинима у павиљону Србије предао Ускршње јаје - чуваркућу, и најавио да ће домаћи производи са ознаком квалитета „Чуваркућа“ бити представљени на светској изложби у Дубаију.

"Производи са ознаком ''Чуваркуће'' биће доступни за цео свет на штанду Србије, да будемо заједно успешни, да покажемо Србију као земљу успеха и просперитета“, истакао је Чадеж и навео да ће се Србија представити целом свету као једна од економија са највећим потенцијалом за раст на европском континенту.

Ана Илић, заменица комесара Србије за Експо Дубаи, захвалила се председнику ПКС на посети и истакла да ће се Србија представити на најбољи начин и да је пословни део наступа Србије на светској изложби апсолутни приоритет.

"Све је у служби наших компанија како би се на најбољи начин представиле током шест месеци, од 1. октобра ове године до 31. марта 2022. године. Очекујемо скоро 20 милиона посетилаца и искористићемо простор који имамо на EXPO-у да се Србија представи на најбољи начин“, рекла је Илићева.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести