Додељене награде најбољим предузетницама у Србији

БЕОГРАД: Удружење пословних жена Србије је вечерас, на свечаности у Београду, по тринаести пут доделило награде "Цвет успеха за жену змаја" најбољим предузетницама у Србији.
p
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Титулу "жена змај" је ове године понело 10 предузетница од 23 номиноване из целе земље, а у категорији Најевропскија женска фирма награду су добиле Катарина Обрадовић, власница предузећа "Be You Technology " д.о.о. из Београда и Сања Јаковљевић, власница предузећа "Беорол Прима" д.о.о. из Београда.

У оквиру манифестације "Цвет успеха за жену змаја", другу годину заредом додељено је признање Родно најсензитивнија компанија.

То признање уручено је компанијама Рудник и флотација Рудник д.о.о. из Рудника и Авон Србија, друго место деле Банка Интеза Београд и Вип мобил д.о.о. а треће УниКредит Банка Србија а.д. и МОЛ Србија д.о.о.

Председница Удружења пословних жена Србије Сања Поповић Пантић је рекла да је циљ награде "Цвет успеха за жену змаја" да промовише и учини видљивим успехе жена предузетника.

Посебно нам је драго када ове награде оду и у градове ван Београда будући да тек тада околина препозна да иза таквих успешних бизниса стоје жене. Жене су недовољно препознате као фактор економског развоја и то је нешто што кроз ову награду превасходно промовишемо, рекла је Поповић Пантић.

На свечаности, одржаној у Опери и театру Мадленианум у Земуну, осам кандидаткиња добило је специјална признања за допринос развоју женског предузетништва у различитим сегментима пословања у којима су постигле запажен успех.

Специјално признање за развој породичног бизниса добиле су Александра и Соња Ђурић, сувласнице предузећа "Баскет Здравија Храна Made by Hand " д.о.о. из Старе Пазове.

Добитница специјалног признања за иновативност је Никодинка Николовска Синицки, власница поликлинике "АС Медикус + Биорезонанца" из Београда, док је Малина Станојевић, власница истоименог Пољопривредног газдинства и председница

Удружења жена "Сачувајмо село" из Прибоја, добитница специјалног признања за развој руралног женског предузетништва.

Најбољи пример менторског рада показала је Душанка Костадиновић, власница адвокатске канцеларије из Београда, док је најбољи развој у области трговине направила Марија Трифуновић, власница предузећа "Инструменти МБ" д.о.о. из Београда.
Специјално признање за развој бренда добила је Јелена Марић, власница и директорка "Млекара Карпе Дием" д.о.о. из Крушедола, а за саветодавне услуге у области едукације Ана Марија Маринковић, власница "Ино едукација" и "Ино агенција" д.о.о. из Београда.

Удружење пословних жена Србије постоји и континуирано ради на подршци, едукацији и умрежавању пословних жена Србије већ 21 годину.

За све ове године може да се похвали са 145 реализованих пројеката, 5.600 жена које су прошле кроз различите едукације за отпочињање бизниса, 900 чланица широм Србије и 134 жене које је подстакло на даље успехе одајући им признање за њихов рад кроз награду "Цвет успеха за жену змаја".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести