Ђорђевић: Држава помаже Гоши колико може

БЕОГРАД: Протест радника Гоше није начин да остваре своја права, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић наводећи да су држава и влада учиниле доста и раде на томе да радницима те приватне компаније помогну онолико колико могу. 
zoran djordjevic
Фото: Tanjug (Z.Žestić, arhiva)

"Али, не смемо да издвојимо њих као неки посебан случај, јер би то био преседан и после правило како би требало према свима да се опходимо, с обзиром да се ради о привтној компанији, (понашамо се) врло обазриво, али и наравно бринемо о свима њима. Они су грађани Србије и желимо да се тај проблем реши на најбољи и најмирнији начин", рекао је Ђорђевић одговарајући на питања новинара. 

Што се тиче Гоше, каже Ђорђевић није било контаката. 
"Гоша је компанија која се налази у приватном власништву. Лично сматрам да то није начин како се долази до неких својих права", рекао је Ђорђевић. 
Навео је да је и Агенција за мирно решавање спорова све време била укључена у решавање овог случаја и биће укључена и даље докле год буде потребе за тим.

"Влада Србије је од првог момента ступила у контакт преко Агенције за мирно решавање спорова и покушавала на разне начине да то реши", каже Ђорђевић.
Подсетио је да је Влада Србије, када је у питању Гоша, урадила низ ствари још док је био премијер био Александар Вучић и помагла је радницима како у новчаној надокнади тако и у вези са здравственим књижицама које су оверене до 30 септембра. 
"Такође, давали смо низ предлога како и на који начин да се преброди ово неплаћање пореза и  доприноса како би они почели да раде, а касније држава да намири", наводи министар. 

Каже да је држави и влади најбитније да радницима остане посао и да им помогне, те је тако држава нудила и да посредује у продаји робе како би надоместили недостатак у финансијским средствима. 
 Наводи да је радницима понуђено и 120 радних места, пола у Великој Плани, а пола у Тополи, а да се од свих радника, само један јавио. 
 "Да ли је могуће да људи који кажу да 20 месеци нису добили плату не желе да раде на другом месту", упитао је Ђорђевић подсећајући да и када радник заснује радни однос на другом месту, обавеза претходног послодавца остаје. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести