ДОСТАВОМ ХРАНЕ У СРБИЈИ СЕ БАВИ 697 ПРЕДУЗЕЋА Достављачима месечна бруто зарада чак до 270.000 динара

У Србији је прошле године било 697 предузећа која у опису делатности имају речи достава или достава хране, што је за око 10 одсто више него 2022. године, када је оваквих фирми било 634, објавио је Инфостуд, позивајући се на податке Агенције за привредне регистре.
glovo dostavljac dostava, Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Из Инфостуда су навели да се под доставом више не подразумева само достава хране, већ свега што може да се достави у кутији димензија 40x40x30 cm или до девет килограма тежине.

Када је о зарадама реч, достављачи, саговорници сајта Послови Инфостуд су истакли да месечно могу зарадити и до 270.000 динара бруто а када се од те суме одбије све што је неопходно да се плати, као и амортизација за превозно средство које користе, остаје им око 170.000 динара.

Међу достављачима и људи из Узбекистана, Киргистана, Кубе, а у последње време све више и из Турске

Потражња за достављачима је огромна, много већа него што домаће тржиште може да пружи, због чега се ангажују радници са стране, па је саговорник овог сајта из једне компаније која сарађује са водећим платформама за доставу истакао да међу достављачима имају и људе из Узбекистана, Киргистана, Кубе, а у последње време све више и из Турске.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести