ДРЖАВА ДЕЛИ 1,4 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ: Јавни позив отворен до 20. Марта, ЕВО ШТА ЋЕ СВЕ ДА СЕ ГРАДИ

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре расписало је јавни позив за доделу 1,4 милијарде динара градовима и општинама за финансирање развојних инфраструктурних пројеката, саопштио је министар Горан Весић.
novac pare

Право учешћа на јавном позиву имају све јединице локалне самоуправе за разлику од прошле године када су на конкурсу могле да учествују само општине из два региона у Србији, истакао је Весић.

Министар је навео да држава жели да помогне развој локалних самоуправа, у складу са политиком равномерног развоја сваког дела Србије.

- Желимо да охрабримо све општине и градове да кандидују добре пројекте, које би значајно допринеле њиховом економском јачању, кроз развој туризма, локалних бизниса. То ће даље допринети отварању нових радних места, привлачењу туриста, и на крају бољем квалитету живота свих грађана - рекао је Весић.

Претходни циклус односио се на девет градова и општина – у Овчарско-кабларској клисури и градовима јужне и западне Србије.

У оквиру пројекта интегралног развоја Овчарско-кабларске клисуре гради се стаклени видиковац на Каблару, уређује центар Овчар бање, док се у Краљеву гради пасарела до Маглича, у Лебану се ради Царичин град, као и био-постројење са ботаничком баштом у том граду...

Фото: Youtube Printscreen

- То је један од најлепших пројеката у министарству на чијем сам челу, а који је покренула премијерка. Градимо путеве, пруге, велике инфраструктурне пројекте, али важни су нам и ови, наизглед мали пројекти, који не захтевају велика улагања, али који мењају живот људи - рекао је Весић.

Пројекти који ће бити прихваћени морају се односити на области саобраћаја, туризма, животне средине, привреде, културе и пољопривреде.

Средства ће бити издвојена за радове на уређењу грађевинског земљишта, односно на изградњи, реконструкцији, доградњи, санацији и адаптацији комуналне и саобраћајне инфраструктуре, на побољшању саобраћајне сигнализације, као и за извођење радова на локалним мостовима, те за радове на санацији и адаптацији објеката-зграда јавне намене, попут школа, предшколских установа, спортских објеката, објеката културе, за радове на уређењу јавних површина - тргова, платоа, дечјих игралишта, аутобуских стајалишта или других радова у оквиру развојних инфраструктурних пројеката из области заштите животне средине, туризма, привреде, културе и пољопривреде. Средства могу бити издвојена и за набавку опреме у циљу реализације развојних инфраструктурних пројеката.

Рок за подношење пријава је 20. март, односно 30 дана од дана расписивања јавног позива, а крајњи рок за реализацију пројеката је 31. децембар ове године.

(Курир.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести