Галеника у 2020. повећала продају у Србији за 19 одсто

БЕОГРАД: Галеника је у 2020. остварила повећање продаје на тржишту Србије од 19 одсто, саопштила је данас та компанија.
galenika ilustracija youtube
Фото: Youtube Printscreen

Како је наведено, Галеника је забележила раст у свим сегментима пословања.

"Галеника је расла 50 одсто брже од тржишта, чиме се утврдила на стабилном другом месту по уделу на фармацеутском тржишту Србије", наводи се у саопштењу.

Такође, кажу да је отворено шест нових тржишта, као и да је Галеника већ активна на 10 међународних тржишта у земљама ЕУ, Блиског истока и Африке на којима је повећала продају за 68 процената.

"Током прошле године на тржишту Србије регистровано је четири производа, а на ЕУ тржишту два. У поступку регистрације су 22 нова производа док се у првој половини 2021. године очекује да четири нова производа буду пуштена у промет", наводи се у саопштењу.

Такође, Галеника наводи да су у завршној фази развоја два производа, те да се у партнерству са сестринском компанијом ЕМС из Бразила ради на трансферу технологије неколико производа новије генерације генеричких лекова.

Галеника је прошле године повећала производњу за четири процента.

Генерални директор Галенике Рикардо Виан Маркес каже да је Галеника опредељена да у 2021. години кроз инвестиционе пројекте повећа енергетску ефикасност и смањи емисију СО2 за даљих 25 одсто.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести