Љајић: До краја недеље решење енормног повећања хрватских такси

БЕОГРАД: Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да се нада да ће до краја недеље бити нађено коначно решење за проблем енормног повећања хрватских такси за фитосанитарну контролу воћа и поврћа увезеног из "трећих земаља", међу које спада и Србија.
rasim ljajic, FB--1658
Фото: Расим Љајић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

"Преговарамо по цео дан, има помака, а надамо се да ће коначно решење бити пронађено до краја недеља", изјавио је Љајић за "Вечерње новости".

Он је истакао да земље погођене одлуком Загреба траже да цене буду усклађене са онима у окружењу и Европској унији, "као и да не могу да буду две цене - један за домаће, а друга за стране произвођаче".

"Новости" указују да су инспектори Министарства пољопривреде само у понедељак задржали 230 тона лако кварљиве робе из Хрватске, у вредности од 500.000 евра, на додатну, строжу контролу, због врућина.

Детаљне анализе раде фитосанитарна, ветеринарска и пољопривредна инспекција, а крајњи рок за преглед ове робе је 30 дана, па добар део може и да пропадне, јер неће бити употребљив док стигне до купца, додаје београдски дневник.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести