Михајловић: Зелена агенда и одрживи развој централне теме у Европи

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је у Варшави, где ће сутра присуствовати конференцији Партнерства за трансатлантску енергетску и климатску сарадњуда су енергетска безбедност, зелена енергетика, одрживи развој централне теме у Европи.
mihajlovich
Фото: Танјуг (видео)/Зорана Михајловић

Све што радимо и све у чему се повезујемо са Европом и светом у борби против климатских промена и повећању енергетске стабилности је јако важно за нашу земљу. Конференција представља трансатлантску иницијативу за енергетску сигурност и борбу против климатских промена. Биће присутна 22 министра из ЕУ, као и земаља из нашег региона, али и секретарка САД за енергетику, њен помоћник, заменик секретара САД за трговину, навела је Михајловић.

Додала је да ће имати и билатералне сусрете, а представиће нашу земљу и на министарском самиту.

Говорићу шта смо све урадили протеклих годину дана у области енергетике, а урадили смо много. Закорачили смо у процес декарбонизације, који ни за кога у свету није лак, али мислим да сарадњом и повезивањем и разговорима о најважнијој теми данас у свету, а то је како да имамо довољно енергије, а да с друге стране очувамо животну средину за генерације које долазе, поручила Михајловићева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести