НЕ ПОМАЖУ НИ МЕРЕ ШТЕДЊЕ Компанија Твитер се БОРИ С ДУГОВИМА, приходи од реклама ПРЕПОЛОВЉЕНИ

САН ФРАНЦИСКО: Компанија Твитер изгубила је скоро 50 одсто прихода од реклама, од када ју је прошлог октобра преузео Елон Маск, преноси Би-Би-Си.
t
Фото: pixabay.com

То је саопштио Маск и додао да Твитер у јуну није забележо повећање продаје реклама које је очекивао, али да јули "нешто више обећава".

Твитер се бори са великим дугом, а  новчани је и даље негативан, рекао је Маск током викенда.

Морамо да постигнемо позитиван новчани ток пре него што предузмемо била шта друго, написао је Маск у једном од Твитова.

Након отпуштања хиљада запослених и смањења рачуна за услуге у клауду, Маск је рекао да је Твитер на путу да у 2023. оствари приход од три милијарде долара  у односу на 5,1 милијарду долара у 2021.

Међутим, наводи Би-Би-Си мере смањења трошкова нису биле довољне да изазову повратак оглашивача који су отишли након промена у правилима модерирања садржаја.

Мегана Дар, бивша шефица у компанији Снеп анд Мета, која је власник новог Твитер ривала Тредс, рекла је да се компанија мучила пре него што је Маск откупио.

Елон и Твитер су тренутно у искрено тешкој позицији. Ипак, да будемо фер према Елону, видели смо тај пад прихода на Твитеру и раст прихода од пре Елона - постоји нека врста сталног пада, рекла је она.

Директорка за инвестиције компаније Џеј Ем Фин, Луси Коутс, сматра да је Маск "живописна фигура", која ће вероватно преокренути овај негативан тренд, али да ће му бити неопходно неко време да то постигне.

Нажалост, он мора да плати дуг од 11,57 миљарди евра до краја јула, тако да ћемо можда видети већи притисак на акције Тесле ако Маск буде принуђен да прода више удела у тој компанији, закључила је Коутс.

У међувремену, Линда Ајакарино, која је раније била шефица оглашавања у НБЦУниверсалу, преузела је функцију извршног директора Твитера у јуну, што је потез који сугерише да је продаја реклама и даље приоритет за компанију.

Она је истакла да планира да се фокусира на видео, креаторска и трговинска партнерства, а наводи се и да је у раним преговорима са политичким и личностима из света забаве, издавачима вести и медијима.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести