Отвoрена зимска сезона на Старој планини

СТАРА ПЛАНИНА:  На снежним обронцима Старе планине отворена је зимска сезона, а сви капацитети раде у пуном саставу.
r
Фото: Youtube Printscreen

Ових дана се тражила и соба више, а гости који су први пут дошли упознали су лепоте Старе планине о којима се говори на свим језицима света. 

На отварају ски сезоне директор СП Ресорт Горан Караџић истакао је да је након успешне сезоне и ревитализованих путева ка планинском центру, пред њима нови циљ.

"То је развијање конгресног туризма, јер имамо много предности у односу на друге дестинације", рекао је Караџић, саопштено је из тог зимског центра. 

Он је навео и да су ове године отворили и реконструисани Планинарски дом који има 14 соба и 64 лежајева, идеалан за љубитеље лова и планинског туризма. 

"Прошле године је отворен такође реконструисан хотел Бабин зуб који је одлично пословао у ових 365 дана. Пред нама су нови изазови и идеје које ћемо заједно да реализујемо", нагласио је Караџић. 

В.д. директора ЈП „Стара планина" Биљана Ðокић рекла је да та локација представља изузетан туристички и инвестициони потенцијал и додала да је у овој години потпуно реконструисана путна мрежа до Старе планине. 

"Јавно предузеће „Стара планина“ је у претходном периоду инфраструктурно опремило све грађевинске парцеле на Јабучком равништу. У плану за наредну годину је изградња тениских терена и ски бифеа на излазној станици гондоле. ЈП „Стара планина“ планира да покрене инвестициону активност на овој локацији привлачењем инвеститора кроз јавни позив и да настави израду планске документације као основ за даљи развој овог туристичког центра", рекла је Ðокић.

Скијалишта Србије јуче су званично започели рад на Старој планини, а једина гондола у овом центру и даље изазива велику пажњу. 

Директор ЈП Скијалишта Србије Дејан Ћика издваја заједнички рад и каже да ова дестинација у наредном периоду стратешки треба да буде све важнија и да се развијамо у већи скијашки центар, јер за то има потенцијал.

Након отварања најхрабрији су се упустили у "off road" авантуру са "jeep" аутомобилима и уживали у адреналиској вожњи.

Тродневни Ски опенинг обиловао је многобројним активностима на снегу, такмичењима у квизу, али и билијару. Хедонисти су се препустили ужитку у спа центру хотела Стара планина, али и нетакнутој природи. 

Фото: Youtube Printscreen

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести