Почело пријављивање за новчану помоћ, до 10 се пријавило више од 524. 000 грађана

БЕОГРАД: До 10 сати за директну помоћ од 60 евра, у оквиру трећег пакета помоћи државе у борби против пандемије, пријавило се више од 524.000 грађана, изјавила је саветница министра финансија Ана Јовић.
dinari, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Она је, гостујући на ТВ Прва, навела да ће од 5. маја грађани моћи да се пријављују и преко кол-центра.
Јовићева је подсетила да ће пријављивање трајати до 15. маја.

Пријавити се можете ОВДЕ.

У поноћ смо отворили сајт трезора. Систем пријављивања је веома једноставан - укуцате јединствени матични број грађана, број личне карте и банку преко које желите да примите помоћ. Очекујемо да до 12 сати пређемо 500.000 пријављених, рекао је раније данас министар финансија Синиша Мали.

Министар је подсетио да се за помоћ не пријављују најстарији, корисници социјалне помоћи и они под управом за кривичне санкције, којима новац аутоматски леже на рачун.

Говорећи о плану исплате он је казао да ће до 6. маја бити исплаћени сви пензионери, од 7. маја креће исплата корисницима социјалне помоћи и управе за кривичне санкције, а од 12. маја исплата свим осталим грађанима.

Рачунам да ћемо до 20. маја исплатити све. Пауза између 9. и 12. маја је јер исплаћујемо другу минималну зараду као део пакета помоћи привреди, рекао је Мали.

Пријављивање грађана за директну помоћ од 60 евра, у оквиру трећег пакета помоћи државе у борби против пандемије, почело је ноћас, од поноћи, на порталу Управе за трезор idp.trezor.gov.rs.

Пензионери, корисници новчане социјалне помоћи и људи у заводу за извршење кривичних санкција не треба да се пријављују, а новац ће им бити уплаћен аутоматски.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести