Почуч на HSSP дану отворених врата у БСЦ центру

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам Павле Почуч обратио се на јавном скупу под називом „HASAP (HASSP) дан отворених врата у Информативном центру за пословну стандардизацију и сертификацију – БСЦ.
pocuc hasap
Фото: vojvodina.gov.rs

Под слоганом „људи су најважнији“, БСЦ је реализовао скуп са циљем да се истакне значај улоге хасап (HSSP) систем администратора у процесу производње, прераде и дистрибуције хране.

Почуч је овом приликом истакао да је, од самог оснивања 2009, БСЦ информативни центар испунио своју мисију и оправдао очекивања.

Преко 100 предузећа у АП Војводини је сертификовано, едуковано и обучено за ефикасан и конкурентан наступ на тржишту Европске уније и на осталим светским тржиштима, а у складу са највишим HASSP стандардима. Учинак Центра на евидентан пораст извоза производа на страна тржишта кроз систем усклађивања стандарда и издавања сертификата је од огромнног значаја за привредни раст у Војводини и читавој земљи, посебно у прехрамбеној индустрији, рекао је Почуч.

Он је додао да ће Центар засигурно наставити успешан низ активности на пољу имплементације и примене највиших светских стандарда који ће становништву обезбедити здраву исхрану, а компанијама већу конкурентност и извоза на инострана тржишта.

Фото: vojvodina.gov.rs

Након презентација еминентних стручњака из ове области, отворена је и дискусија на којој су се подробније анализирале актуелне информације из области безбедности хране и унапређења пословања.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести