ПРИЈЕПОЉЕ ДОБИЈА СВОЈ "БЕОГРАД НА ВОДИ" На левој обали Лима ниче модерно насеље (ФОТО)

ПРИЈЕПОЉЕ: На левој обали Лима у Шеховића Пољу требало би да никне модерно и савремено Пријепоље, а предуслов за то је изградња две саобраћајнице.
д
Фото: РИНА

Први од два пута, почео је да се гради у понедељак. Дужина саобраћајнице је 516 метара, просечне ширине 6 метара, а у биће уређено шеталиште и постављена јавна расвета, урађен водовод и канализација и овичина паркинг места.

– Ми у неком скоријем периоду нисмо имали неку значајнију инвестицију у граду коју смо ми сами финасирали. Зато је ово данас за нас изузетно значајан датум – каже за РИНУ координатор пројекта и председник Привременог органа Општине Пријепоље Изудин Шантић.

Поред саобраћајница, у Шеховића Пољу је планирана изградња објеката намењених за становање и привреду. Члан Привременог органа Драго Попадић очекује да ће новац за изградњу друге саобраћајнице која ће пролазити поред Гимназије обезбедити држава.

– Према предрачунима, она ће коштати око 130 милиона динара, а Општина Пријепоље је упутила захтев Министарству привреде да обезбеди 80 милиона – истиче Попадић.

Фото: РИНА

Јавно комунално предузеће, морало је да измести механизацију у Велику Жупу, на парцелу коју је општина купила прошле године, јер ће некадашњи објекти комуналног предузећа бити порушени због изградње саобраћајнице.

– Ако нас временски услови послуже, а надам се да хоће, ми ћемо радове завршити и пре рока. Радиће се у складу да се задовоље техничке спецификације – наводи Александар Зорић, директор фирме „Сложна браћа“ из Нове Вароши.

Уређењем овог дела града, делимично ће бити решен и један од горућих проблема у општини Пријепоље, а то је паркинг простор. У плану је изградња 105 паркинг места.

– Добијате једну модерну саобраћајницу, за коју сам сигуран да ће бити најлепша улица у Пријепољу – тврди надзор Сељахудин Муратовић, предстваник фирме „Коколо“ из Новог Пазара.

Текст и фото: РИНА

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести