РАСТЕ БРОЈ ОНЛАЈН ПРЕВАРА Купили кревет преко мрежа, а КАД СУ СКИНУЛИ ШТОФ имали су ШТА И ДА ВИДЕ (ФОТО)

Београђани поручили брачни кревет преко једног Инстаграм профила који продаје намештај, платили га 50.000 динара и после осам месеци видели да су му даске распале и да је напуњен крпама!
k
Фото: Printscreen/Facebook

Наиме, у Фејсбук групи "Црна листа Фејсбук превараната" појавила се објава Београђанке која тврди да су поручили кревет преко друштвених мрежа, а да су добили кревет са устајалим мирисом и сломљеним даскама.

- Поручен кревет пре осам месеци, плаћен 50.000 динара. Морали смо да скинемо штоповани део да проверимо одакле долази устајали мирис и имали смо шта и да видимо. Поручен преко Инстаграм профила - наводи се у њеној објави.

Она је објавила и преписку са профилом који преко Инстаграма продаје намештај где их је питала за цену, а они су јој одговорили:

- Поштовање, француски лежај "Лукс" у димензији душека 160x210=420 евра. Рок испоруке је четири недеље. Достава и монтажа се доплаћују у зависности одакле сте - одговорио је продавац, а Београђанка је рекла да је са Вождовца где јој је речено да ће у том случају достава и монтажа коштати 6.000 динара.


Савети за потрошаче

Поверите црну листу пре него што поручите производ преко интернета

Проверите да ли је продавац регистрован

Уколико нисте задовољни производом, имате законско право и рок од 14 дана на замену производа или повраћај новца

Уколико са регистрованим продавцем не постигнете договор у вези са рекламацијом, можете га пријавити тржишној инспекцији

Уколико се испостави да вам је лошу робу продао нерегистровни трговац, можете га пријавити полицији


Фото: Printscreen/Facebook

На фотографијама које је објавила виде се труле попуцале даске испод душека.

У коментарима испод објаве чланови групе су је саветовали да може да се жали и да их пријави уколико има рачун и ако фирма заиста постоји.

Наиме, након периода короне све је већи број онлајн превара, али и све више људи који одлуче да "тргују из фотеље".

Курир

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести