Трипут већа трговинска размена с Чешком; Чеси заинтересовани за Наменску

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је у претходне две године трговинска размена с Чешком увећана три пута, односно да је у 2022. години била 1,7 милијарди евра, као и да се нада да ће можда већ у 2023. години премашити две милијарде евра.
izvoz/pixabay
Фото: izvoz/pixabay

Он је на конференцији за новинаре, након потписивања декларације, рекао да има доста пројеката на којима се ради с Чешком.

Тешким радом смо успели не мали број препрека да савладамо. Успели смо да обезбедимо простор за чешку кућу, које ће бити стециште за окупљање не само Чеха, већ и свих осталих. Место за састанке и привредне контакте. Успели смо то да завршимо и поносан сам на то, рекао је Вучић.

Према његовим речима планирају се бројни пројекти у различитим областима.

Постоје фабрике које хоће да улажу у нашу наменску индустрију. Видим да је реч мир у свету забрањена, више ни мисице када оду на такмичење не смеју да кажу да су за то. У шпанској лиги су прво износили транспаренте 'peace' (мир), е онда су то укинули после два кола и ставили украјинску заставу. Пошто је то тако, српска наменска улагања имаће много улагања, али и промена да бисмо продавали оружје. Не продајемо оружје Украјини ни Русији, али ћемо другима. Зато нам је добра сарадња с Чешком, рекао је он.

Додао је да Србија сарађује с Чешком и у вези с некретнинама, саобраћајем, трамвајима и многим другим стварима и да ће доћи до напретка и у трговиској размени.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести