УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПРОИЗВОДЊЕ Ево колика сума чека војвођанске предузетнике

Представницима 47 малих предузећа и привредника јуче је уручено 80 милиона динара за набавку машина и опреме. Они су учествовали на јавном конкурсу за доделу новца микро и малим привредним друштвим, те предузетницима за субвенционисање трошкова за набавку машине и опреме.
а
Фото: В. Фифа

Како је јуче приликом доделе уговора речено, новац је додељен ради повећања укупног развоја предузетништва у Војводини путем инвестирања у основна средства. Циљ конкурса је како је даље појашњено унапређење и побољшање општих услова пословања, смањење трошкова, повећање ефикасности увођењем нових или побољшањем постојећих пословних капацитета модернизацијом продајних и услужно оријентисаних делатности.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић је рекао корисинцима који су учествовали на конкурсу, а непосредно пред уручивање уговора да је новац који добијају њихова заслуга јер су платили порезе и доприносе.

Фото: В. Фифа

- Ми вама треба да будемо захвални што радите и што упошљавате људе и чувате локалне средине, јер у мањој средини привредник који запошљава пет људи је гарант опстанка. Подаци за прошлу годину су веома добри и то уз вашу помоћ. Стопа незапослености је спуштена на ниво који никада није био толико мали, а стопа запослености је повећана. Привредна активност је била значајно увећана у односу на претходне године. За све то, сте ви заслужни. Ми ћемо се потрудити да вам омогућимо да наставите да радите - казао је др Иванишевић који је и уручио уговоре.

420.000 динара за фирму која има 15 запослених

Међу онима који су добили новац је и Небојша Ивановић из Шида. Његова фирма која се бави производњом ПВЦ и ало столарије добила је три милиона динара за набавку возила.

- Новац који смо добили биће нам од помоћи јер ћемо убзрати процес производње до крајњих купаца. Не морамо да зависимо од других фирми, јер имамо своје возило за испоруку. Постојимо седам година, и имамо 15 запослених, а 90 одсто прозивдње извозимо – казао је Ивановић.


Стижу конкурси за запошљавање

Ненад Иванишевић је најавио за 15 дана конкурс у области запошљавања, који ће бити намењен онима који желе да оснују своју фирму, покрену предузетничку радњу и слично.

Подсетио је и на то да ће од априла до јуна лично посетити све оне који су новац добили на овом конкрсу како би се уверио на шта је новац потрошен, али и да обави разговор са привредницима како би се утврдило у којим сегментима им се још може помоћи.


Фото: В. Фифа

Ми вама треба да будемо захвални што радите и што упошљавате људе и чувате локалне средине (др Ненад Иванишевић)

Радован Жихлавски из Бачке Паланке, власник столарске радионице „Жихлавски”, каже да је на овом конкурсу добио 420.000 динара.

- Сами смо покренули фирму и много нам значи новац који смо на конкурсу добили, а који ћемо искористити за набавку машине за унапређење производње – казао је Жихлавски.

С. Аничић Илић

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести