Викторија Група преузима преостале акције Сојапротеина

БЕОГРАД: Викторија Група објавила је на Београдској берзи намеру за преузимање преосталих 4.389.459 акција Сојапротеина, односно додатних 31,82 одсто удела у бечејској компанији.
mk grupa
Фото: МК група

Тренутно, Викторија Група поседује 9.403.674 акције, или 68,18 посто удела.

У обавештењу се наводи да се та групација обавезује да ће у року од 15 радних дана поднети захтев Комисији за хартије од вредности за одобрење објављивања понуде за преузимање акција, као и да ће објавити понуду за преузимање одмах, а најкасније наредног радног дана након пријема решења Комисије о одобрењу. 

Викторија Група, у чијем је саставу осам компанија, бави се откупом и трговином уљарицама и житарицама, прерадом НОН-ГМО соје, сунцокрета и уљане репице, и пласира своје производе како на домаћем, тако и на 53 страна тржишта. 

Налази се међу 15 највећих домаћих извозника, с износом од 130 милиона евра оствареним у 2018. години, према најновијим подацима Министарства финансија. 

МК Група, у власништву бизнисмена Миодрага Костића, постала је прошлог лета већински власник Викторија Групе преузимањем финансијских обавеза Викторијиних предузећа према банкама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести