Вучић: Алфа Техникс нема анекс уговора са Линглонгом

ОСЕЧИНА: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом протеста радника фирме Алфа Техникс из Свилајнца испред градилишта Линглога у Зрењанину због дуга, да Алфа Техникс за то нема анекс уговора са Линглонгом.
1
Фото: Youtube Printscreen

Вучић је у Осечини, на констатацију новинара да је решен проблем са том компанијом и питање каква се "хајка" водила против државе када је о томе реч, рекао да је Линглонг један од највећих и најважнијих инвеститора који ће да допринесе опстанку средњег Баната, као и да је Алфа Техникс направила уговор, али да уопште нема анекс уговора за предметну ствар са Линглонгом.

"Та фирма коју подржава и са њима је дошао јер се бори за права радника председник општине Свилајнац Предраг Милановић, што је реду, али није фер да не знате елементарне информације", рекао је Вучић.

Навео је да га је Милановић замолио за помоћ.

''Позвао сам Ану (Брнабић) и рекао ја не могу, бавим се Косовом, молим те пробај да решите проблем, а онда сазнам да та компанија уопште нема анкекс уговора за предметну ствар са Линглонгом", рекао је Вучић и додао:

"Па чекајте људи, ви оптужујете државу, оптужујете некога, а немате ни анекс уговора на који се позивате и то је све између две приватне компаније и за то је крив Вучић и за то је крива држава".

Због немогућности да наплате дуг у износу од 5,5 милиона евра, око 150 радника фирме Алфа Техникс из Свилајнца започело је у уторак протест испред градилишта компаније Линглонг.

Линглонг је јуче саопштио да није склопио ниједан уговор са Алфа Техниксом, нити са њом има директну сарадњу, као и да према тој фирми није створио никаква дуговања.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести