Закон о конверзији није донео корист, већ само штету

БЕОГРАД: Закон о конверзији земљишта је популистички закон који није донео никакве приходе држави, а донео је проблеме грађанима и привреди, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након састанка са члановима Америчке привредне коморе у Србији (AmCham).
momirovic
Фото: Танјуг (видео)

"Закон о конверзији земљишта од пре петнаестак година је врло лош и прави популистички закон који није донео никакве користи држави, локалним самоуправама и грађанима, а донео је губитак огромног броја послова и осудио инвеститоре на стагнацију", рекао је Момировић.

Навео је да је опредељење Владе Србије да пружи подршку компанијама како би инвестирале и запослиле људе.

"Свесни смо проблема и адекватно га третирамо. Закон је донет са снажном популистичком вољом најниже врсте. Морамо да много одговорније приступамо законским решењима која директно погађају грађане и компаније, а делују као борба за правду", нагласио је Момировић.

Председник AmChama Зоран Петровић сложио се са оценама министра Момировића и истакао да се Америчка привредна комора залаже за потпуно бесплатну конверзију која треба да ослободи капацитете за бизнис.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести