ЗАВРШЕНО 74 ОДСТО РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ БРЗЕ ПРУГЕ ОД НОВОГ САДА ДО СУБОТИЦЕ Крајем године се очекује да буде готово

Изградња брзе пруге од Новог Сада до Суботице напредује веома брзо, већ је урађено 74 одсто радова и пруга ће, као што је најавио председник Србије Александар Вучић, бити завршена до краја ове године, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.
brzi voz fifa
Фото: Дневник/ В. Фифа

Он је, приликом обиласка радова, навео да је до сада постављено око 55 одсто шина, што је више од 150 километара од укупно 280 километара шина које ће бити постављене, будући да се постављају два колосека, саопштило је данас Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

"Са сигурношћу можемо рећи да ће читав посао бити урађен до краја ове године", рекао је Весић. Министар је навео и да је након изградње потребно два до три месеца за тестирање пруге и да би возови њоме могли да саобраћају већ у марту следеће године, те да ће се од Београда до Суботице брзим возом стизати за сат и десет минута.

Фото: Дневник/ В. Фифа

Весић је истакао и да је Србија рекордер када је реч о брзим пругама у Европи и најавио да ће се већ следеће године у ово време сигурно радити и брза пруга према Нишу.

"Ниједна земља у Европи не ради више километара брзих пруга од Србије. То показује да можемо боље ако се организујемо и да нашу земљу заиста моземо да учинимо добрим местом за живот свих људи", рекао је Весић. У обиласку радова са министром Весићем били су и његова помоћница за железнички и интермодални транспорт Анита Димоски, извршни директор предузећа "Инфраструктура железнице Србије" Милан Нововић и представници кинеске компаније China Railway International Company (ЦРИЦ), која је извођач радова.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести