Здравковић: У петак отварање цивилног Аеродрома "Морава"

КРАЉЕВО:  Аеродром “Морава“ биће отворен за цивилни ваздушни саобраћај у петак, 28. јуна, у току су завршне припреме, а Михајло Здравковић, директор предузећа “Аеродроми Србије”, рекао је Танјугу да већ постоје интересовања авио компанија за летове са овог аеродрома.
Aerodrom "Morava" Foto: Tanjug
Фото: Аеродром "Морава" Фото: Танјуг

"Аеродром Морава није могао до сада бити понуђен авио компанијама јер није имао дозволу за рад. Очекујемо да је до краја недеље добијемо, и онда ћемо званично моћа да кренемо у разговор са оператерима. Интересовања постоје, а одређене авио компаније су већ долазиле", рекао је Здравковић.

Директор предузећа “Аеродроми Србије” верује да ће до зимског периода имати прве уговоре са компанијама.“Мањи авиони су свакако ту и њих очекујемо одмах након отварања аеродрома ''Морава''”, истиче Здравковић.

Према његовим речима, на аеродрому је тренутно запослено 37 радника, углавном из Краљева и Чачка. Радници су прошли обуку у Нишу, али им тек предстоји додатна обука како би добили званичне сертификате.

“До тог тренутка имаћемо испомоћ људи са Нишког аеродроме, јер предузеће ''Аеродроми Србије'' управљају и аеродромом у Нишу. Тако да ће колеге које имају дозволу помоћи новозапосленима у Краљеву”, рекао је Здравковић.

Слетна писта је реконструисана, уграђен је систем светлосног обележавања, тако да су, према речима Здравковића, остала само још одређена фина дотеривања како би свих 2.265 метара, колико је дугачка писта, било у функцији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести