Николић: Отврање Кинеске банке велики догађај

БЕОГРАД: Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић изјавио је да је отварање Кинеске банке у Србији велики догађај за нашу земљу јер значајно доприноси даљем унапређењу економских односа двеју земаља.
toma nikolic, tanjug dimitrije goll
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Николић је то рекао током сусрета са делегацијом "Bank of China Serbia", коју је предводио председник те банке Ли Сијаофеи.

"Национални савет ће настојати да повезује кинеско-српске партнере, циљ нам је да се у Србији производи роба која ће се извозити на европско тржиште и на томе ћемо инсистирати у разговору са кинеским делегацијама. Жеља ми је да се односи НР Кине и Републике Србије развијају, ми смо одувек били пријатељи“, истакао је Николић, саопштено је из Националног савета.

Председник "Bank of China Serbia" Ли Сијаофеи, известио је Николића о пословању банке у протеклих шест месеци, нагласивиши да је главни циљ политике пословање Кинеске банке пружање што бољих услуга српским предузећима, успостављање контатка са кинеским компанијама које би производиле у Србији.

„У константном смо контакту са кинеским произвођачима које подржавамо да дођу и инвестирају у Србију, жеља нам је да се српски грађани што више запошљавају. Кинеска банка пружа апсолутну подршку српским компанијама које желе своје пословање да прошире на територији НР Кине, кинеско тржиште је велико а српски производи по квалитету су јако добри", истакао је председник Кинеске банке у Србији.

Сијаофеи је подсетио да је Влада НР Кине дала подршку Кинеској банци приликом организације економског форума, који ће бити одржан у октобру у Будимпешти.

"Жеља нам је да помогнемо српским предузећима да се на најбољи начин представе и постигну адекватне резултате том приликом“, подвукао је председник "Bank of China Serbia".

Он је Николићу пренео поруку првог човека "Bank of China" Тиан Гуолија да поздравља оснивање Националног савета, што указује на то у коликој мери Србија придаје значај сарадњи са Кином.

Председник Националног савета Николић је са задовољством прокоментарисао намеру "Bank of China" да Београд постане регионални центар њене активности у југоисточној Европи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести