Новосадски Шнајдер Електрик на Самиту иновација у Барселони

БЕОГРАД: У Барселони сутра почиње дводневни Самит иновација у организацији француске корпорације Шнајдер електрик, која је глобални лидер у области дигиталнетрансформације управљања енергијом и аутоматизацијом, а међу 3.500 стручњака из целог света биће и они из Србије.
1
Фото: Youtube Printscreen

Генерални директор компаније Шнајдер Електрик за Србију и Црну Гору Дејан Марковић у изјави за Тањуг подсећа да та компанија која послује у више од 130 земаља развија савремене технологије и решења за управљање енергијом и процесима на безбедан, поуздан, ефикасан и одржив начин.

Главни производ је Еко Структуре платформа заснована на Интернет оф Тхингс (ИоТ) технологији која служи као основа за управљање, вођење, аутоматизацију и оптимизацију система локално или у цлоуду, рекао је Марквић.

"Она обједињује сва три нивоа - прикупљање података, контролу и аналитику. Помоћу ЕкоСтруктуре платформе могуће је прикупљати велике количине података из самих технолошких процеса, контролисати и управљати процесима и потрошњом енергената, и вршити анализу свих прикупљених података из процеса а главна предност огледа се у уштеди енергије, која се креће од 20 до чак 80 одсто", рекао је Марковић.

Према његовим речима, у Србији је решење ЕцоСтруџуре примењено на аеродрому Никола Тесла, у хотелима Хилтон и Шератон, као и у пословној згради Греен Хеарт ГТЦ.

Како додаје, компанија је развила шест специјалистичких архитектура према областима примене - Билдинг, ЕкоСтруктуреПлант, ЕкоСтруктуре Машине, ЕкоСтруктуре Грид, ЕкоСтруктуре ИТ, ЕкоСтруктуре Пауер, која су веч нашла широку примену у различитим индустријама.

"О каквој револуцији се ради најбоље илуструје податак да захваљујучи ЕцоСтруџуре платформи у Амстердаму постоји зграда, која производи више енергије него што је троши - 102 одсто властитих потреба за енергијом које добија комбинацијом управљања енергијом, аутоматизацијом и ИоТ процесима, при чему се вишак произведене енергије враћа у јавни систем", рекао је директор СЕ за Србију и Црну Гору.

Иновативна решења компаније биће представљена на Инноватион Суммит-у у Барселони 2. и 3. октобра, рекао је он и додао да је реч о дводневној конференцији из области управљања енергијом и аутоматизације коју Сћнеидер Елецтриц организује 15. пут, а која је до сада окупила више од 19 000 посетилаца.

"Иновејшн Самит 2019" отвориће Жан-Паскал Трикоар извршни директор и ЦЕО компаније Сћнеидер Елецтриц, а Самиту ће присуствовати и Фредерик Абал, члан Извршног одбора СЕ.

Такоде, учешће су најавили и директор за изградњу и технологију у Управном одбору компаније Саграда Фамилиа Фернандо Виља, менаџер за развој глобалних операција у компанији Даноне Манел Домингес Морено, извршни директору Међународном друштву за аутоматизацију Мери Ремзи, као и многи други.

На скупу ће бити организовано више од 40 сесија/демонстрација са преко 80 предавача, са посебним акцентом на развијање нових пословних модела који почивају на најновијим технолошким иновацијама.

Поред платформе ЕцоСтруџуре, присутни ће имати прилике да се упознају са решењима која се примењују у индустрији, као и да виде неке од најновијих производа и решења које у последњих неколико месеци Сћнеидер Елецтриц развија заједно са својим партнерима.

Марковић је подсетио да је компанија СЕ, као највећи француски инвеститор у Србији присутна у 22 године, а однедавно је и новосадски ДМС у целости прешао у власништво СЕ.

"Планирамо да иновативним решењима задржимо лидерску позицију коју успешно градимо и одржавамо дуги низ година.Настојаћемо да решењима и унапредујемо процесе дигитализације и доприносимо бржим променама које су одзначаја за цело друштво".

СЕ је основан 1836. године. Данас та мултинационална корпорација запошљава више од 140.000 људи у целом свету. Од тога 1.000 у Новом Саду у СЕ ДМС.

Главни приоизовд СЕ ДМС је софтвер АДМС, који је последњих осам година проглашаван за најквалитетнији и најбољи софтверски производ те врсте на свету.

АДМС софтвер је у употреби у више од 80 електропривреда широм света и 170 контролних центара, са укупно 400 милиона електрицних потрошача.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести