"Бимал" у "Новом сунцу" инвестира 35 милиона евра

БРЧКО/СОМБОР: Бимал Група завршила је поступак преузимања и постала већински власник сомборске фабрике за производњу јестивог уља "Ново сунце".
ulje, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Генерални директор компаније "Бимал" и председник управе "Студен Групе" Илија Студен каже за Танјуг да предстоји улагање од 35 милиона евра у повећање капацитета сомборске фабрике.

Он је истакао да је циљ аквизиције "Бимала" укрупњавање и јачање индустрије уља у региону Западног Балкана.

Намера је, каже, да компанију чију су већинско власништво стекли доведу на највиши техничко-технолошки ниво производње који већ поседују у фабрици за производњу јестивог уља у Брчком.

Први кораци у Сомбору биће реконструкција погона, подизање производних капацитета и проширење производног асортимана па ће се ту поред сунцокретовог и сојиног семена прерађивати и уљана репица.

Циљ је да обе фабрике производе идентичне производе од све три сировине, објаснио је Студен.

"Почетна улагања у овај пројекат су 20 милиона евра, а будући да је план да капацитет производње подигнемо са тренутних 100.000 тона на 180.000 тона годишње, улагања у наредном периоду ће достићи укупан износ од 35 милиона евра", изјавио је Студен.

Производњом у фабрикама у Брчком и у Сомбору ова Група ће годишње пласирати више од 250.000 тона полупроизвода и готових производа на домаћа тржишта као и на извозна тржишта Турске и Блиског истока.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести