Кркобабић: Модел задругарства Србије и у Републици Српској

БЕОГРАД: Министар у Влади Србије задужен за регионални развој Милан Кркобабић разговарао је данас с министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борисом Пашалићем о сарадњи у области задругарства, актуелним пројектима и стратегији за наредни период за побољшање услова живота у селима.
milan krkobabic
Фото: Tanjug, arhiva

Како је саопштено из Кркобабићевог кабинета, оцењено је да постојећи модел задругарства у Србији, а конципиран у сарадњи са Српском академијом наука и уметности (САНУ), може бити примењен и у Републици Српској.

Надамо се да ћемо у другој половини године кренути у реализацију овог успешног модела обнове задругарства и у Републици Српској и финансијски помоћи одређен број пољопривредних задруга, рекао је Кркобабић.

Он је истакао да спасавање села Републике Србије и Републике Српске озбиљно питање које захтева неодложне мере, навео да је договорено заједничко деловање по програму који ће предложити Национални тим за препород села Србије.

Јасно је да мали не могу сами. У Србији се види помак захваљујући примењеним мерама у задругарству, а и сами смо уверени да задругарство представља најбољи модел опстанка људи на селу, изјавио је министар пољопривреде РС Пашалић.

Састанку су присуствовали и Драган Шкорић, председник Академијског одбора за село САНУ, Дарко Божић, државни секретар у министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, Рајко Кулага, председ ник задружног савеза РС, и Никола Михаиловић, председник задружног савеза Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести