ЛЕГЛЕ ПАРЕ ИАКО НИЈЕ СЕЗОНА Драгачевским пољопривредницима исплаћене субвенције, највише интересовања било за куповину трактора

ЛУЧАНИ: Иако је сезона завршена, пољопривредници у Драгачеву и за крај године радују се примањима. Ових дана на њихове рачуне врши се уплата преосталог дела субвенција за пољопривреду за 2023 годину.
1
Фото: РИНА

Овогодишњи програм мера подршке пољопривреди почео је да се реализује од половине јула месеца по фазама да би се завршио 30 новембра до када су пољопривредници могли да предају захтев за поврат дела премије осигурања.

„Опрему за наводњавање субвенционисали смо 70 посто као и на садни материјал и куповину тримера и моторних тестера. Што се тиче субвенција за сточарство, ту је субвенција ишла до 90.000 динара за куповину крава и 70 посто вредности за куповину оваца. Наравно, највише интересовања је било за куповину механизацију где смо враћали 60 – 70 посто зависно од мере а највише до 180.000 динара по једном пољопривредном домаћинству”, рекао је за РИНУ Миливоје Доловић, председник општине Лучани.

Он додаје да је до 30 новембра запримељено и обрађено 1.170 захтева од који је до данас исплаћено преко 90% а комплетана исплата биће завршена за неколико дана.

„На крају могу реци са сам поносан на то што се из буџета Општине Лучани из године у годину издваја све више новца за пољопривреду јер је ово прави начин подстицаја у развоју пољопривреде. За наредну годину у буџету је предвиђено 60 милиона што општину Лучани сврстава мења пет општина у Србији по издвајању за пољопривреду”, закључује Доловић.

(РИНА)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести