Министарство пољопривреде спремило подстицаје: Електрификација поља – по 800.000 динара

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донело је Правилник о подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за електрификацију поља.
polja
Фото: Youtube Printscreen

Тим правилником ближе се прописују услови и начин остваривања права на подстицаје, обрасци захтева, као и максимални износ подстицаја по кориснику.

Предмет подстицаја су прихватљиви трошкови инвестиције за електрификацију поља. У те трошкове убрајају се: набавка каблова и остале пратеће опреме, припрема терена и прикључак на електромрежу.

Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу: физичка лица – носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетници, привредна друштва и земљорадничке задруге које имају најмање пет чланова задруге који су уписани у Регистар као носиоци или чланови пет различитих комерцијалних породичних пољопривредних газдинстава у активном статусу.

Подстицаји се утврђују у процентуалном износу од вредности прихватљиве инвестиције у складу са законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју, односно посебним прописом којим се уређује расподела подстицаја у пољопривреди и руралном развоју.

Ако је корисник подстицаја сам увезао предмет инвестиције, вредност прихватљиве инвестиције представља статистичка вредност робе у динарима утврђена у јединственој царинској исправи.

Највиши укупни износ подстицаја који корисник подстицаја може остварити у једној календарској години је 800.000 динара.

Јавни позив за подношење захтева за одобравање подстицаја за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за електрификацију поља расписује Управа за аграрна плаћања.

З. Д.

Zoran
16.03.2020 • 08:35
E vala ministre sve smo postigli samo fali elektrifikacija. Pitam se ministre dali ste možda prolazili slučajno kroz Šumadijska sela? Kome uvidite el.njiva? Pustim selima i starcima od 7o godina. To ne biva,osim ako ni su neki ,, novi,,seljaci koji podižu silne plantaže ,,znojom,,zarađeno. Dokle god budete davali subvencije po ha onima koji su seli za državne jasle neće baš ti od nas pravih seljaka i paora ništa. Peva e se pesma Opustela sela naša.
Mačvanin
16.03.2020 • 17:51
Bravo Zoki .Svaka ti je na mestu svuda je isto
EUR/RSD 117.5730
Најновије вести