Мировић на чишћењу Великог бачког канала

СИВАЦ: Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је код Сивца радове на измуљењу деонице канала на Врбас-Бездан.
mirovic kanali izmuljivanje vojvodina.gov_.rs_.
Фото: vojvodina.gov.rs

Он је рекао да су ти радови само део значајних инвестиција које се у овој години реализују у области водопривреде на територији АП Војводине.

Додао је да ће се чишћење и уређење канала Врбас-Бездан, познатијег као Велики бачки канал, наставити и наредних година у континуитету, све док се не очисти у целој својој дужини од 83 километра.

„Поред радова на деонице канала Црвенка-Сивац, ове године  ће се градити и санирати канали и водопривредни објекати на још десет локација, између осталог и у зони Саве код Хртковаца и Гомолаве“, навео је Мировић.

Председник Покрајинске владе је додао да су за водопривреду и ребалансом покрајинског буџета, који ће се сутра наћи на дневном реду Скупштине Војводине, предвиђена додатна средства и подсетио да је само пре неколико дана, у сарадњи Покрајинске владе, локалних самоуправа и „Вода Војводине“, већ обезбеђено више од 870 милиона динара за чишћење и одржавање канала који су технички мање захтевнији него Велики бачки канал.

„Веома сам задовољан начином на који су „Воде Војводине“ припремиле овај посао, изводе га технички коректно, укупан обим инвестиција у овој години ће бити значајно већи него ранијих година и то ће допринети и унапређењу система заштите од поплава и квалитету система у будућности у сегменту наводњавања. Покрајинска влада ће наставити са реализацијом ових послова у овој и у наредним годинама“, рекао је Мировић.

Радови на чишћењу Великог бачког канала на деоници канала Црвенка-Сивац дугој 11 километара вредни су 60 милиона динара. Циљ је да се измуљењем удвостручи проток воде садашњих 18 на 35 кубних метара у секунди. Након завршетка ових радова приступиће се разастирању и уређењу земљаних депонија.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести