Вучић: Хансгрохе у Ваљеву огроман успех Србије

ВАЉЕВО: Председник Александар Вучић изјавио је данас, на отварању фабрике Хансгрохе у Ваљеву, да је долазак те немачке компаније огроман успех Србије и да ће тек да долазе бољи дани за тај град.
2
Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Вучић је рекао да је Хансгрохе постао светски лидер у производњи најквалитетнијих производа за кухиње и купатила и да је Ваљево добило једног  изузетног послодавца, произовођач и великог извозника.

"Зашто да се не похвалимо тиме - добило је и великог пореског обвезника", рекао је Вучић.

Нагласио је да је поносан што зна да ће та компанија остати овде десетинама година, а не краткорочно.

"Колико год тешко било, немачке породичне компаније, када дођу тешка времена користе резерве сачуване кроз лака времена. Ми то још нисмо успели да савладамо", навео је председник.

Истакао је да у немачким компанијама у Србији сада ради више од 80.000 запослених, као и да је Немачка убедљиво највећи наш спољнотрговински партнер, који је допринео снажном расту Србије и индустријализацији  земље.

Додао је да смо успели да учетворостручимо трговинску размену за девет година.

Вучић је додао да су производи компаније Хансгрохе присустни у 150 земаља света и у то у најлуксузнијим објектима, попут Бурџ калифе и слично.

Казао је да је немачка компанија прошле године имала рекордну продају од 1,5 милијарду евра, што је за скоро 12 одсто више него претходне године.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести