За сигурније путне прелазе 90 милиона динара 

БЕОГРАД: Инфраструктура железнице Србије обезбедиће у наредном периоду полубраницима и светлосном сигнализацијом шест путних прелаза у Србији, а циљ је да се на тим местима подигну на виши ниво осигурање и безбедност саобраћаја. 
1
Фото: Tanjug

Тако ће на магистралној прузи Ниш - Прешево у наредном периоду полубраницима и светлосном сигнализацијом биће обезбеђени путни прелази у месту Рајинце, недалеко од Прешева, као и између железничких станица Лесковац и Ðорђево.

Нова сигнализација и сигурносна опрема обезбеђиваће убудуће и путни прелаз у насељу Клење, на магистралној прузи Београд - Младеновац, као и у самом Младеновцу. 

Такође, ниво осигурања биће подигнут на једном путном прелазу у Суботици, на магистралној прузи Суботица - Богојево - државна граница, али и на путном прелазу у месту Брасина, на регионалној прузи Рума - Шабац - Доња Борина - државна граница. 

За тај посао Инфраструктура железнице Србије издвојиће нешто више од 90 милиона динара, а приоритети су одређени на основу захтева локалних самоуправа, због повећаног обима друмског саобраћаја.

Радови ће бити реализовани континуирано, а очекује се да прве активности на њиховом уређењу почну већ у наредних месец дана.

Најкасније до краја новембра радови би могли да буду завршени на три од планираних шест путних прелаза, и то у местима Клење, Брасина и Рајинце, а након тога наставиће се активности на постављању нове сигнално-сигурносне опреме и на престала три путна прелаза обухваћена овим пројектом, наведено је у саопштењу Инфраструктуре Железница Србије.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести