„Амчампс – Млади лидери промена”

Четврти циклус едукативног програма „Амчампс – Млади лидери промена”, у којем учествују најперспективнији студенти завршних година Универзитета у Београду и млади менаџери

компанија чланица Америчке привредне коморе у Србији, свечано је отворен у хотелу „Метропол”.

На скупу је речено да је циљ програма синергија академског и корпоративног сектора ради већег запошљавања младих.У едукативном програму „Амчампс ” до сада су учествовала 63 студента, који су по његовом окончању добили прилику да научено усавршавају кроз праксу у компанијама чланицама Амчама.

На свечаном отварању програма одржан је и „speed dating”, током којег је сваком студенту додељен ментор.Четврту генерацију програма чине 22 пажљиво одабрана студента и исто толико младих менаyера најуспешнијих компанија у Србији.

Програм је такмичарског карактера, а најбољи полазници добијају вредне награде попут стипендије за МБА и мастер студије на Универзитету „Шефилд”.– Захваљујући овом програму, студенти су у прилици, не само да из прве руке чују искуства менаyера мултинационалних и домаћих компанија већ и да искажу све своје способности – рекла је извршна директорка Амчама Вера Николић Димић. – На тај начин они стичу неопходна знања и вештине које им помажу да се прилагоде потребама тржишта рада у Србији.

Она је истакла да образовање представља основ с којим улазимо у живот, али и спону између образовања и привреде.– Ви ћете водити ову земљу напред у наредним годинама – поручила је Вера Николић Димић студентима.
 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести