Цариници онемогућили шверц парфема и козметике

БЕОГРАД: Цариници су у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Хоргош привремено су задржали скоро 400 парфема и готово 700 разних козметичких призвода, откривених код 47-годишњег српског држављанина ромске националности из Косовске Митровице, који се из Аде запутио у Немачку.
Šverc parfema foto: Uprava carina
Фото: Управа царина

Путник је овај прекршај покушао да оправда службеницима рекавши им да није урачуњив, јер "није у стању да контролише свој хронични порив за неумереном куповином", о чему, како је навео, поседује и медицинску документацију, саопштено је из Управе царина. 

Прекршај је откривен на излазу из земље у "мерцедесу“ немачке регистрације којим је управљао поменути путник.

Цариницима је најпре рекао да нема ништа да пријави, али како се унутрашњост аутомобила није могла видети због затамњених стакала, цариници су се одлучили за детаљан преглед и убрзо утврдили да је аутомобил препун парфема и козметике.

Чим су отворили гепек, цариници су угледали прегршт парфема и шминке која се налазила у пртљажнику, у коферима путника, али и на задњем седишту аутомобила, где је била прекривена другим стварима.

Реч је о великој количини парфема и разних, углавном декоративних, козметичких производа у појединачним паковањима и сетовима познатих робних марки као што су „Версаће“, „Ланком“, „Коко Шанел“, „Диор“, „Мек“, „Том Форд“, „Гучи“ и других, прецизира се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5833
Најновије вести