Цвијовић и Павлов негирали оптужбе за шверц кокаина

БЕОГРАД: Специјални суд у Београду одбио је предлог адвоката одбране који су тражили одбацивање оптужбе против Новосађана Радосава Цвијовића Цвике и Славка Павлова, осумњичених за кривично дело удруживања ради вршења кривичног дела, односно за припадништво криминалној групи којој оптужница приписује кријумчарење и диструбуирање кокаина на територијама Србије и неколико земаља Западне Европе.
c
Фото: Pretres Cvijovićeve kuće novembra 2017. godine/Dnevnik (arhiva)

На јучерашњем судском рочишту Радослав  Цвијовић и Славко Павлов изјаснили су се да одбацују оптужбе.

Не признајем извршење кривичних дела, рекао је Цвијовић и напоменуо да ће изнети одбрану кад главном претресу буду присутни његови адвокати Марко Кљајевић и Синиша Симић, који су, како је рекао, у предмету од првог дана, а јуче су били одсутни због других неодложних обавеза, па су послали замене.

Идентично се изјаснио и Славко Павлов. 

Адвокат Марко Кљајевић је раније поднео предлог да се Специјални

суд огласи ненадлежним за поступање у том предмету, као и да одбаци оптужницу против Цвијовића и Павлова, а јуче је саопштена судска одлука о том поднеску. 

Подсећања ради, кривични поступак против Цвијовића, иначе држављанина Црне Горе, и његовог зета Павлова, познатог тениског тренера који годинама ради у иностранству, покренут је пред Специјалним судом у новембру 2017. године, пошто су се нашли под истрагом београдског Тужилаштва за организовани криминал. 

Такође, у истом периоду, у Чешкој су ухапшена и процесуирана тројица осумњичених, међу којима и син Радослава Цвијовића Бранислав, а по јавно доступним информацијама, сви су и осуђени.      

Адвокат Љубомир Апро, такође бранилац у процесу пред Специјалним  судом у Београду, раније је изјавио за „Дневник” да се „у поступку који је вођен у Чешкој против одређених окривљених и који је правоснажно окончан,  не помињу Радослав Цвијовић и Славко Павлов”.

Они немају учешће у кривичним делима, у радњама извршења које су стављене на терет окривљенима у Чешкој, који су тамо осуђени правоснажно, нагласио је адвокат Љубомир Апро.

Као бранилац, додао је, од самог почетка поступка против Радослава Цвијовића и Славка Павлова сматрам да нема ниједног валидног доказа да су извршили кривично дело које им се ставља на терет.

Наредно рочиште у београдском  Специјалном суду заказано је за 3. децембар.

Ј. Јаковљевић

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести