Инспекција обуставила радове у Улици Кнеза Милоша

БЕОГРАД: Грађевински инспектор Секретаријата за инспекцијске послове донео је решење којим је обуставио даље радове на објекту у Улици кнеза Милоша, на парцели бивше Амбасаде САД, а решење се односи на радове на заштити ископа темељне јаме и суседних објеката и забрана обављања радова важиће док се не испуне све потребне мере. 
kneza milosa udes nesreca
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Непосредно по сазнању да се на градилишту догодила несрећа са смртним исходом, грађевински инспектор Секретаријата за инспекцијске послове извршио је инспекцијски надзор и утврдио да инвеститор поседује грађевинску дозволу и потврду о пријави радова коју је издао Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, наведено је у сапштењу Секретаријата.

Установљено је и да није обезбеђен законом прописан пројекат за извођење радова на градилишту, као и да се не врши прописано осматрање тла и објеката.

Због ових ће пропуста бити предузете законом прописане казнене мере против свих одговорних лица, наведено је у саопштењу,  а грађевински инспектор ће упутити пријаву и Инжењерској комори Србије која је надлежна да утврди да ли су одговорна лица на градилишту повредила професионалне стандарде и нормативе.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести