Покушана отмица шестогодишњака у Новом Саду?

Јуче после подне у Улици Новосадског сајма, у ширем центру Новог Сада одигравала се права драма јер је покушана отмица шестогодишњег дечака, сазнаје “Дневник” незванично.
otmica, Dnevnik/N. Klincov
Фото: Дневник/Н. Клинцов

Све је почело када је једна новосадска породица отишла у куповину у Идеју” у Улици Новосадског сајма. Када су родитељи стигли на касу, отац је оставио на тренутак дете да би платио рачун.

- Био је на метар поред мене. Нисам се дуго задржао на каси, али када сам се окренуо мог сина није било. Пресекао сам се. Одмах сам отишао до сигурносних камера и видео како непознати човек узима за руку мог синчића и одводи га из продавнице. Алармирли смо полицију, која је врло брзо дошла на лице места - испричао нам је синоћ отац шестогодишњака, још под великим стресом због драме коју су они и супруга преживели.

Према једној верзији, човек који је извео дете из продавнице имао је мајицу исте тегет боје, као и дечаков отац. На снимку камера се јасно види, како смо сазнали, да непознати човек хвата дечкића за ручицу и одгови га из продавнице у, за сада, непознатом правцу.

- После око 45 минута или најдуже сат времена, други човек, а не онај који је извео нашег синчића из продавнице, на нашу радост али и запрепашћење довео, довео је, односно, вратио нашег сина пред “Идеју”. Малишан је био збуњен и није знао где је био само је рекао да је била нека велика зграда. - прича дечаков отац.

Он истиче да не жели да се око овог случаја диже велика галама. Ипак, сумња да је у питању покушај отмице и трговина децом. Наглашава да је срећна околност што је полиција доста брзо реаговала, па се све срећно завршило.

- Све је даље у рукама полиције која ће, верујем, утврдити тачно о чему је реч и обавестити нас о томе - закључује отац малишана.

Он апелује на родитеље да још више пазе на своје малишане, јер трговци белим робљем вребају на сваком кораку и користе и најмању неопразност да отму дете.       

Е. С. Х.

Фото: Н. Клинцов

EUR/RSD 117.1804
Најновије вести