Случај сексуалног злостављања малишана у Сремским Карловцима: Рођаку продужен притвор

Ванрасправно веће Вишег суда у Новом Саду, продужило је притвор А. П. (30) из Сремских Карловаца, који је осумњичен за сексуалоно злостављање деветогодишњег дечака, до 23. августа.
cerat
Фото: Приватна архива

Њему је притвор продужен како боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, због бојазни од понављања дела и због узнемирења јавности.

Наиме, А. П., који је рођак дечака, сумњичи се да је у ноћи између 14. и 15. јуна сексуално злостављао малишана. Како смо писали, сумња се да је он малишана одвео на једну рођенданску прославу у насељу Черат у Сремским Карловцима, где су се дуго задржали.

Према незваничним сазнањима, кући га је вратио око четири сата ујутро, а на путу до куће, осумњичени је дечака носио у наручју, јер се дете није осећало добро. Док су прелазили преко ливаде, како се сумња, А.П. је напаствовао деветогодишњег рођака.


Житељи Сремских Карловаца и даље у шоку

Овај гнусан чин потресао је и узнемирио житеље Сремских Карловаца. 

Малишана је, након пуштања из Дечје болнице, преузео Центар за социјални рад. Најпре је био смештен у Сигурну дечју кућу, а затим у хранитељску породицу, која је прошла специјализаовану обуку за бригу о деци са инвалидитетом. У Карловцима и даље не могу да верују, да је рођак могао да сексуално злоставља недужног дечака.


Када је малишана довео кући, он је одмах легао да спава и дуго није устајао из кревета, што је било неоуобичајено и самим тим, његовим родитељима постало сумњиво. Када се пробудио дечак се пожалио да га јако боли стомак. Родитељи су га одвели код лекара на преглед, на којем је утврђено да има озбиљне повреде и да је сексуално злостављан. Након тога случај је одмах пријављен полицији и малишан је дао исказ о ономе што му се догодило.

Инспектори су, након тога, у оквиру истраге обавили разговор са више особа које су биле на рођенданском слављу и узели брисева за ДНК анализу, као и делова одеће.

Десетак дана касније полиција је ухапсила А.П. који је, према незваничним сазнањима, тврдио да је био пијан и да се не сећа шта се те вечери догодило.      

Д. Н.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести