Тужилаштво проверава поступање полиције у Пионирском парку

БЕОГРАД: Првом основном тужилаштву у Београду данас су поднете две кривичне пријаве против НН лица за кривично дело злостављање и мучење, у вези са снимком на којем се види како припадници полиције туку три мушкарца, који седе на клупи у Пионирском парку, кажу за Танјуг у том тужилаштву.
policija, tanjug
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Тужилаштво ће тим поводом Сектору унутрашње контроле МУП-а упутити захтев за прикупљање потребних обавештења и, након достављања извештаја, одлучити о даљим корацима, додају у тужилаштву.

О том догађају постоји снимак, који је обављен на телевизији и друштвеним мрежама.

Тужилаштво треба да утврди и због чега је дошло до такве реакције полиције, односно да ли су полицајци били нечим испровоцирани.

Вучић: Закон важи за све, па и за полицију...

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да свако од припадника полиције који противзаконито поступа у служби за то одговара и нагласио да ће сваки припадник полиције који је синоћ прекршио своја овлашћења за то и одговарати.

Одговарајући на констатацију новинара да је камера снимила полицију која туче грађане који нису пружали силу, Вучић је одговорио да за све постоји закон, па тако и за полицију, али да се, каже, чињенице не смеју извртати, јер је полиција била нападана све време и морала је да реагује.

"Ти полицајци су били гађани три сата пре него што су било шта урадили, али за сваког од њих, ко год је прекорачио своја овлашћења, нема сумње да ће одговарати, тако се ради у цивилизованим земљама", рекао је Вучић.

Истакао је да се не може очекивати да полиција не реагује на упаде у Народну скупштину, паљење аутомобила, гађање каменицама...

"Погледајте то лицемерје... Убили су Ранка Панића, а нису саопштили на телевизији да је човек умро... Синоћ када је свима било јасно да су каменицама гађали полицију, ушли у скупштину, запалили пет возила, опет је крива полиција", закључио је Вучић.

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести