Удовички плаћа милион динара Петровићу због афере ветропарк

БЕОГРАД: Први основни суд у Београду пресудио је да Лидија Удовички мора бившем директору "Електромрежа Србије" (ЕМС) Николи Петровићу да плати милион динара одштете и плати судске трошкове јер му је повредила част и углед у вези са афером "ветропарк".
sud, freeimages
Фото: freeimages.com, ilustracija

Николић је тужио Лидију Удовички 2014. године, сестру тадашње министарке државне управе Кори Удовички, због њених навода да је, наводно, тражио два милиона евра, како би фирми њеног супруга "Континентал винд Србија" (CWS) дозволио да ветропарк прикључи на систем ЕМС.

Портпарол суда Бојана Станковић рекла је Танјугу да је суд усвојио Николићев тужбени захтев за накнаду нематеријалне штете од милион динара.

Ово је првостепена пресуда на коју постоји право жалбе.

Лидија Удовички дошла је у жижу јавности у септембру 2015. године када се појавио наводни транскрипт разговора измеду ње и тадашњег лидера Демократске странке Бојана Пајтића.

Како је тада објављено, Удиовички је у том транскрипту рекла да јој је директор ЕМС тражио два милиона евра у кешу, да би, наводно, фирми „Континентал винд Србија“ дозволио да ветропарк прикључи на систем ЕМС.

Пајтић је потом тврдио да је транскрипт аутентичан, док је Лидија Удовички истражитељима рекла да никада није упознала директора ЕМС, нити је са њим разговарала.

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести