Гојковић: Снима се филм о мисији Халијард

БЕОГРАД: Министарка културе и информисања Маја Гојковић изјавила је данас да се снима филм Радоша Бајића “500 заборављених” о мисији Халијард, највецој операције спасавање живота савезничких пилота у Другом светском рату.
gojkovic
Фото: Youtube Printscreen
Одговарајући на питање посланика СНС Драгана Шормаза да ли ће мисија Халијард бити уврштена у државни програм обележавања годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије, министарка је казала да тај догађај није у државном програму.
“Ми смо издвојили новац и почели да обележавамо заједно са амбасадама и испуњавамо све критеријуме да и тај важан датум буде ту”, рекла је Гојковић у парламенту.
Она је додала да је крајем јуна одржана седница на којој су извучени најважнији историјски догађаји кроз разне ослободилачке ратове и да је приметила да, без обзира што државни врх обележава око 10. септембра тај дан заједно са фондацијом Халијард, тог датма нема.
“Молим и вас посланике да исправимо државни програм и да почнемо заједнички да обележавамо овај значајан догађај”, рекла је Гојковић.
Гојковић је најавила да ће и ове године годишњица Халијард мисије бити обележена заједно са Републиком Српском.
EUR/RSD 117.1400
Најновије вести