ХАОС НА СВАДБИ ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА Весели Сремци се занели; Гости сифонима гађали Бајића, Диклића и Ристовског

У склопу програма "Филмске приче", који је започео 10. јула, на дан рођења Павла Вуисића, низ познатих личности из света филма деле свој живот с Новосађанима.
Kovačević
Фото: Printscreen Youtube / RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal / Zillion film / Portal Krug / K1 Televizija

Након Радослава Зеленовића, Миодрага Кривокапића и Мионе Марковић, ред је дошао на глумца, сценаристу, продуцента и редитеља Радоша Бајића. Његова филмска прича биће испричана данас у 19 часова у Градској библиотеци у Новом Саду, на адреси Дунавска бр. 1.

Једна од њих везана је за Душана Ковачевића. Пре много година на његовом венчању свирао је глумац Радош Бајић, а наступ се завршио распадом бенда, што је Бајић испричао у исповести за Курир.

"Пошто након предавања нисмо имали где да идемо, Ристовски, Богдан Диклић, Славољуб Фишековић и ја смо остајали у слушаоници и сатима уз моју хармонику музицирали и певали. Убрзо смо основали оркестар, који смо назвали по почетним слоговима наших имена и презимена - Радилафи. Дакле, РА - Радош, ДИ - Диклић, ЛА - Лазар и ФИ - Фишековић", испричао је Бајић.

Две године су свирали под свадбама, али је крај био као на филму.

"Блистава каријера нашег студентског оркестра завршила се прилично неславно. Младожења Душан Ковачевић, данас угледни драмски писац и академик, ангажовао нас је да му свирамо на свадби у чувеном хотелу "Електро-Војводина" на Иришком венцу, на којој је било преко 500 званица.

На свадби која је била круна каријере Радилафа нисмо се прославили. Једно време смо се држали добро док се сватови, весели Сремци који су више пили него јели, нису распомамили и уз песму почели пуним сифонима да гађају и ломе велике стаклене зидове хотела. Сећам је да је младожења Душко Ковачевић дотрчао до мене, који сам био капелник, и унезвереним гласом ми рекао: "Момци, купите инструменте и појачала, ако не престане музика - ови ће да полупају све живо!", присетио се глумац.

Курир.рс

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести