МИЛОШ ЂОРЂЕВИЋ: Серија "V (Фау) ефекат" биће гледаоцима неизвесна и занимљива

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Милош Ђорђевић који је говорио о својој улози у новој серији "V (Фау) ефекат", која креће од 10. фебруара на телевизији Суперстар.
Танјуг/Марко Ђоковић/Милош Ђорђевић
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић/Милош Ђорђевић

Ђорђевић је рекао да у серији игра управника позоришта у коме се дешава радња читаве серије, а за стварање лика је имао довољно искуства упознавајући током каријере разне позоришне управнике.

"Гледао сам да буде неки сублимат мојих искустава. Он је по сценарију непријатан човек, који злоупотребљава своју позицију и људе око себе", истакао је глумац.

Признавши да му као глумцу и као уметнику јако прија да игра патологију, Ђорђевић је додао да га никад није привлачило да игра неке нормалне, фине људе, и да је стога "уживао у грађењу овог лика".

Ђорђевић је рекао да се нада да ће његов управник позоришта "бити један од оних ликова који ћете једва чекати да се појави у кадру да би вас изнервирао".

Пошто се 90 посто радње серије се одигра у позоришту, Ђорђевић је приметио да су њем и његовим колегама биле познате неке ситуације које се иначе дешавају на сцени, у канцеларијама и ходницима позоришта, само што су у серији доведене до крајности.

"Нисам наилазио на оволики трилер ни у једном позоришту, поготово не у матичном. Али овде је све мало померено да би било интересантније, узбудљивије, али су нам ситуације биле познате и мислим да смо се сви одлично сналазили", навео је глумац.

Ђорђевић је рекао да ће гледаоце повезати са серијом "V (Фау) ефекат" пре свега јако добра прича, која је неизвесна и занимљива.

Упитан шта би саветовао младе глумце, Ђорђевић је навео да је и у позоришту и на телевизији  "искуство оно што је најважније".

"Ви се школујете за глумца, али онда имате утисак када завршите факултет и када изађете на даске или пред камеру, да појма немате шта треба да радите. И онда схватите да у суштини ви то знате, али вам само треба прилика да ви то испробате", рекоа је Ђорђевић.

Према његовим речима, битно је да се ради са добрим, правим, искусним људима, који ће вас упутити у ваше грешке и ваше најјаче стране.

"Имао сам среће да се одмах по изласку факултета запослим и доста играм у позоришту, радим са изванредним редитељима. Кад сам почео да радим на телевизији, то је ишло из пројекта у пројекат", рекао је глумац.

Ђорђевић је додао да се сада у позоришту и пред камером осећа као свој на своме и уопште више не размишља о занатским стварима.

"Млади глумци треба да користе сваку прилику, не треба да чекају само главне улоге. Одмах да играју. У позориштима ван Београда, играјте, статирајте, мале улоге. У нашој земљи млади људи би одмах да буду директори. Не можете одмах да будете директори", оценио је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести