Овације и аплаузи након премијера филма Музеја Николе Тесле у Вашингтону, Њујорку, Чикагу и Београду

Синоћ је у Дому омладине Београда премијерно приказан играно-документарни филм Бежично, филм Музеја Николе Тесле који јавности открива до сада неиспричане приче о Теслином животу.
т
Фото: Музеј НТ

Премијери су присуствовали високи државни званичници и бројни предстваници научне, културне и медијске сцене Србије.

Анализирајући најважније појединости из живота Николе Тесле филм тражи одговор на питање шта је заправо богатство. Причајући приче о једном од највећих светских умова свих времена филм нас наводи да преиспитамо сопствене системе вредности и пронађемо бесмртно у нама.

Фокус филма Бежично управо је на духовности Николе Тесле и на вредностима које је Тесла, као дете из православне српске свештеничке породице понео у свет. Као такав, у октобру ове године премијерно је приказан на чак четири локације у САД – Вашингтону, Мериленду, Њујорку и Чикагу. Реакције публике биле су невероватне, поткрала се понека суза, гласови су задрхтали, али се јасно и гласно чуло колико смо сви поносни на можда и најбољег међу нама који је исто тако био поносан на своје порекло.

Фото: Музеј НТ

Глас младог глумца Вукашина Јовановића прича нам приче о догађајима и предметима који су Тесли били веома важни, док нам духовну поруку путем Теслиних цитата преноси протојереј Саборне цркве у Београду Славиша Поповић. Сценарио за филм Бежично написали су др Бранимир Јовановић, аутор истоимене књиге и Јелена Палигорић Синкевић, док режију и извршну продукцију потписује продукцијска кућа Сајко Медиа&Евентс из Београда.

Фото: Музеј НТ

Верзија филма на енглеском језику имаће своје фестивалске пројекције широм света током 2024. године, док ће верзија филма на српском језику бити емитована у оквиру неког од локалних емитера, о чему ће публика бити блеговремено обавештена путем канала комуникације Музеја Николе Тесле.

Пинк

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести