Почасно Срце Сарајева мексичком редитељу Мишелу Франку

САРАЈЕВО: Награда Почасно Срце Сарајева 26. Сарајево Филм Фестивала биће уручена Мишелу Франку (40), мексичком режисеру, сценаристу и продуценту, за његов изванредан допринос филмској уметности, као и за подршку фестивалу, саопштили су организатори. 
misel franko
Фото: Youtube Printscreen

У оквиру програма фестивала биће организована ретропсектива његових дела у фестивалском програму "Tribute to“ (Посвећено). 

Франкова прва посета Сарајеву била је 2009. године с његовим првим дугометражним филмом "Даниел и Ана", који је премијерно приказан у секцији Дирецторс'' Фортнигхт на филмском фестивалу у Кану.

На 23. Сарајево Филм Фестивалу (2017.) Францо је био председник жирија Такмичарског програма - Играни филм.

Његов филм "Априлова ћерка" освојио је награду жирија секције "Un Certain Regard" на филмском фестивалу у Кану те године и приказан у склопу Open Air програма 23. Сарајево Филм Фестивала. 

Франков нови филм "Nuevo orden", чија је радња смјештена у дистопијском Мексико Ситију, тренутно је у постпродукцији. 

Овај Франков филм, за који су сви престижни А фестивали показали интерес, један је од најишчекиванијих ове јесени. 

Из организације фестивала су поручили ће Сарајево Филм Фестивал бити одржан у предвиђеном термину - од 14. до 21. аугуста - на фестивалским локацијама и онлине, у складу са ситуацијом узрокованом пандемијом Ковид-19. 

"Сигурност и здравље гостију и запослених су приоритет је Сарајево Филм Фестивала. Тимови Фестивала и Штаба цивилне заштите Кантона Сарајево заједно са федералним нивоима здравствених институција још од краја маја раде на успостављању епидемиолошког протокола за све фестивалске локације, као и посебног протокола приликом доласка фестивалских гостију", наводе организатори. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести