Почиње снимање домаћег филма "Траг дивљачи" у Нишу

Након вишемесечних припрема, у Нишу ће прва клапа новог филма пасти у понедељак 1. марта у продукцији куће "Режим" Милоша Аврамовића.
Sa predstavljanja početka snimanja domaćeg filma "Trag divljači" u Nišu  Foto: Tanjug/video
Фото: Са представљања почетка снимања домаћег филма "Траг дивљачи" у Нишу  Фото: Танјуг/видео

НИШ:  Нови домаћи филм "ТРАГ ДИВЉАЧИ" према прози чувеног редитеља и књижевника Живојина Павловића, а у режији његовог сина Ненада Павловића данас је представљен са делом глумачке и ауторске екипе у Градској кући у Нишу.

Након вишемесечних припрема, у Нишу ће прва клапа новог филма пасти у понедељак 1. марта у продукцији куће "Режим" Милоша Аврамовића.

У глумачкој постави су Предраг Мики Манојловић, Нада Шаргин, Радивоје Раша Буквић, Уликс Фехмиу, Милена Павловић, Срђан Жика Тодоровић...

Сценарио потписује Ненад Павловић у сарадњи са Ðорђем Милосављевићем и Димитријем Војновим, а реч је о адаптацији прозе Живојина Жике Павловића.

Филм прича о перспективном новинару који открива мрежу скривених породичних тајни и комунистичких злочина, извештавајући о свирепом убиству у Југославији, крајем "70-их година. Радња филма се одвија у измишљеном граду Врановцу у источној Србији, у 1979. години.

Филм се реализује уз подршку Министарства културе, Филмског центра Србије, Телекома Србије, Покрајинског секретаријата за културу Војводине, као и Потпрограма МЕДИА у оквиру програма Креативна Европа.

Снимање ће трајати шест недеља на аутентичним локацијама у Књажевцу, Нишу, Зајечару и Београду.

"Рад на пројекту сам започео пре низа година желећи да снимим филм који би повратио Жикино име из заборава, у комбинацији са давањем омажа филмском правцу из "60-их којем је Жика припадао - Црном таласу, као и давањем омажа филмском жанру - Филм ноару", објаснио је син великог редитеља.

Један од главних продуцената је компанија Телеком Србија, која у последње време стоји иза веома успешних пре свега ТВ серија, али и филмова, а Владимир Лучић у име компаније каже да им је идеја да програм који се производи у Србији дође и до иностране публике и да се тиме домаћа кинематографија врати на стазе старе славе.

Продуцент филма Милош Аврамовић захвалио је свима који су препознали колико је ово важан пројекат, да уметници И њихова дела никако не падну у заборав.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је навела да Ниш нуди заиста огромне могућности за реализацију капиталних пројеката седме уметности и додала да би требало да филмски продуценти изађу мало из Београда и све чешће снимају у Нишу.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести